Nummerplade oplysninger Tjek! - Synsrapport, restgæld, stelnummer og km tal

Tjek bilens nummerplade for restgæld og kilometertal før du handler, se også synsrapporten her

Synsrapporter

Synsrapport

Hver eneste gang en bil bliver synet, så vil der også blive udfyldt, det vi betegner som en synsrapport. Her vil du have mulighed for at se, om bilen havde nogle fejl og mangler, eller om den er i helt fin stand i forhold til synskravene. Hvis bilen bliver godkendt ved syn, så betyder det, at der ikke blev fundet nogen fejl ved bilen, hvorfor den stadig kan bruges.

Selvom en bil bliver godkendt ved synet, så er det dog ikke sikkert, at den specifikke bil ikke har nogen mangler eller fungerer optimalt. Når en bil bliver godkendt, betyder det nemlig kun, at den lever op til alle de lovgivningsmæssige krav, der findes.

Uanset hvad, skal du altid tage et kig i synsrapporten, efter du har haft bilen til syn, da du herved finder alle de informationer, der er relevante efter synet. Desuden er synsrapporten også en vigtig faktor, hvis du er ved at købe en brugt bil.

Hvilke former for synsresultater findes der?

Der findes flere forskellige former for synsresultater, som du kan se nedenunder:

  • Godkendt: Det betyder, at bilen er godkendt under synet, hvorfor der ikke skal gøres mere. Du kan derfor blot blive ved med at benytte bilen.
  • Betinget godkendt: Det betyder, at der er fundet et par fejl og mangler ved bilen, som du skal have lavet. Bilen er først lovlig, når du sørger for at få lavet dette. Dog kræver det ikke, at du foretager et omsyn.
  • Kan godkendes efter omsyn: Det betyder, at der er fundet større mangler og fejl ved bilen, hvorfor den skal til omsyn. Den skal dog først til omsyn, når fejlene er fikset.
  • kke godkendt: Det betyder, at bilen eller køretøjet ikke er godkendt, hvorfor du ikke må køre på vejen længere. Det vil sige, at nummerpladen skal klippes, da du slet ikke må benytte dig af bilen længere.

Lovkravet er, at din bil, fra den er fire år, skal synes hvert andet år. Du vil modtage besked om dette omkring 8 uger før, at synet skal være klaret. Hvis bilen er meget ældre m.m., så er der andre krav, hvilket du skal være opmærksom på.

Det kan en synsrapport fortælle dig

Hvis du er på udkig efter en brugt bil, så er synsrapporten en vigtig faktor. Hvis du vil vide alt, hvad der er at vide om bilens tilstand, så skal du altid tjekke synsrapporten, da det er her, du kan finde alle nyttige informationer. I en synsrapport kan du eksempelvis se:

  • om bilen har haft nogle skader
  • Kilometertal
  • Synsbemærkninger

Alle disse informationer kan give dig et billede af, hvordan bilen har det, samt hvilke problemer den tidligere har haft. Det kan desuden give dig et billede af, hvad for en bil du har med at gøre.

Find synsrapporter online

Hvis du gerne vil tjekke en synsrapport, men ikke har den i hånden, så kan du rent faktisk finde den online. Alle synsrapporter er nemlig tilgængelige for offentligheden, hvorfor du kan finde dem nemt og hurtigt.

Du kan finde synsrapporter online hos Nummerpladeoplysninger.dk, hvor du blot skal vide den pågældende bils stelnummer eller registreringsnummer. På den måde kan du hurtigere blive klogere på, om det er en bil, som der er værd for dig at investere i.

Synsrapporter har været tilgængelige siden 2005 og er især nyttige, hvis du vil købe en brugt bil. De bliver indberettet via Trafikstyrelsen, der sørger for at lægge dem ind digitalt, så alle kan finde rapporterne.

Når et køretøj bliver synet, vil du typisk have mulighed for at se synsrapporten allerede dagen efter. På den måde kan du også finde ud af, om bilen overhovedet er blevet synet samt, om den er blevet synet for nyligt, eller om det er ved at være noget tid siden. Hvis du ikke er helt sikker på, hvornår bilen igen skal synes, så kan en synsrapport også fortælle dig dette, da du blot skal tage et kig på de synsdatoer, der allerede står skrevet i synsrapporten.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg mister min synsrapport?

Hvis du uheldigvis mister din synsrapport, så er det faktisk slet ikke et særligt stort problem. Du kan nemlig, som nævnt i ovenstående afsnit, finde en ny synsport online. Dog anbefales det, at du ikke har din synsrapport liggende alle mulige steder, da det bedste er, at du blot placerer den i bilens handskerum. På den måde ved du altid, hvor den er. Hvis du bliver standset af politiet eller noget lignende, så vil du også hurtigt kunne vise dem synsrapporten, hvis dette er nødvendigt.