Nummerplade oplysninger Tjek! - Synsrapport, restgæld, stelnummer og km tal

Tjek bilens nummerplade for restgæld og kilometertal før du handler, se også synsrapporten her

Restgæld

Restgæld i bil

Det er vigtigt at undersøge, om der er restgæld eller pant i bilen, når du handler brugt bil – du kan nemlig risikere at overtage gælden, når du køber bilen. Restgælden kan være et billån hos et finansieringsselskab, eller pant taget i bilen.

En god slutseddel sikrer dig

Sørg altid for at sikrer dig ved brug af en god slutseddel, som både du og sælger får underskrevet, når handlen gennemføres – den kan du gratis printe ud på FDMs hjemmeside. På slutsedlen skal sælger give oplysninger som serviceeftersyn, skader, eventuel restgæld i bilen osv.

Vær dog opmærksom på, at uanset hvad, har kreditor altid krav på at få pengene tilbagebetalt – du bør derfor altid selv undersøge for restgæld.

Sådan kan du selv undersøge for restgæld

På Tinglysning.dk kan du nemt og hurtigt få et overblik over, om der er restgæld i bilen. Du skal oplyse bilens stelnummer som du finder på registreringsattesten. Oplysningen på Tinglysning.dk er gratis.

Finder du restgæld i den bil du har kigget på skal du sørge for, at restgælden bliver betalt ud, inden du køber bilen. Det kan du gøre ved at bede ejeren om at få afregnet restgælden, eller du kan forhandle om bilens pris, og selv betale af på gælden – på den måde sikrer du dig, at gælden bliver afdraget sikkert og rettidigt.