Nummerplade oplysninger Tjek! - Synsrapport, restgæld, stelnummer og km tal

Tjek bilens nummerplade for restgæld og kilometertal før du handler, se også synsrapporten her

Omregistrering

Omregistrering af bil – sådan gør du

Når en bil skifter ejer, skal den omregistreres. Nedenfor guider vi dig igennem de ofte stillede spørgsmål, og giver dig den relevante information du skal bruge, for at foretage omregistrering af en bil.

En ny ejer har tre uger til at omregistrere eller afmelde bilen – sker dette ikke, kan sælgeren bede SKAT om at afmelde bilen. Vi anbefaler dog, at både sælger og køber omregistrere bilen sammen – på den måde er du som sælger sikret, at omregistreringen sker rettidigt.

Du kan omregistrere en bil uden syn, hvis den er under fire år, eller hvis der er gået mindre end to år siden sidste periodiske syn. Bilen skal dog synes, hvis den har været registreret i udlandet, eller har været afmeldt i mere end et år.

Sådan omregistrere du din bil online i Motorregistret

På SKAT.dk kan du omregistrere din bil elektronisk. Du skal bruge bilens registreringsattest samt dit NemID – husk at dette er gældende for både sælger og køber, hvis I foretager omregistreringen sammen.

Omregistreringen gennem motorregistret er den billigste løsning, og koster kr. 340,-. Omregistreringen elektronisk er uden fortrydelsesret.

Omregistrering hos en nummerpladeoperatør

En anden mulighed er, at omregistrere din bil hos en nummerpladeoperatør – det vil sige hos en synshal eller hos en forhandler. Her kan du både købe nummerplader, omregistrere eller afmelde et køretøj med nummerplade.

Omregistreringen hos en nummerpladeoperatør koster kr. 380,- plus gebyr.

Du kan finde nærmeste nummerpladeoperatør ved at klikke dig ind på linket her

Omregistrering i en af SKATs motorekspeditioner

Motorstyrelsen har fire motorekspeditioner fordelt over Jylland, Fyn og Sjælland.

Omregistreringen hos motorekspeditionen koster kr. 380,- plus kr. 100,- for personlig betjening.

Du kan finde din nærmeste motorekspedition ved at klikke dig ind på linket her.

Husk at have papirerne i orden ved omregistrering af bil

Det er vigtigt – uanset hvilken måde du vælger at omregistrere dit køretøj på – at du har papirerne i orden. Nedenfor har vi listet de dokumenter op, som du skal have med ved omregistrering af køretøj:

  • bilens originale registreringsattest
  • penge til gebyr for omregistrering
  • billede legitimation
  • hvis du skal foretage en omregistrering for en anden person, skal du medbringe en fuldmagt
  • dokumentation for, at ny ejer har ansvarsforsikring. Det kan for de fleste forsikringsselskaber ske digitalt i forbindelse med omregistreringen – enkelte kræver dog et forsikringsbevis

Når bilen bliver omregistreret

SKAT vil automatisk underrette dit forsikringsselskab, når en omregistrering er gennemført. På den måde informeres forsikringsselskabet om, at bilens forsikring skal ophøre på grund af ejerskifte, og du vil samtidig få refunderet forudbetalt vægt- og ejerafgift.