autoophugger; skrotpræmie

Skrotpræmie - Få 5000 kroner i skrotpræmie.

Få 5000 kroner i skrotpræmie for din gamle dieselbil

Ejer du en dieselbil fra før 2006, og er den ikke meget værd mere?

Så har du mulighed for at aflevere bilen til en miljøgodkendt autoophugger. Fra den 1. februar 2019 kan få en forhøjet skattefri skrotpræmie.

Find ud af alt, hvad du har brug for at vide om de nye regler, her.

Nye regler fra den 1. februar

Fra den 1. februar 2019 bliver skrotpræmien for gamle dieselbiler hævet til 5.000 kroner mod de tidligere 2.200 kroner.

Denne højere skrotpræmie for de ældre dieselbiler er en del af regeringens klima- og luftudspil.

Du skal dog være opmærksom på, at det kun gælder for dieselbiler (det kan både være personbiler og varebiler), der er blevet indregistreret inden den 1. januar 2006.

Hvis dieselbilen er indregistreret efter denne dato, så gælder den forhøjede skrotpræmie ikke, hvorfor skrotpræmien stadig vil være på de 2.200 kroner.

Dette gælder desuden også for de helt almindelige benzinbiler. Denne ordning løber frem til 2020, eller hvis puljen når op på de 100 millioner kroner. Som er blevet afsat ti den højere skrotpræmie.

Sådan får du din skrotpræmie

Hvis du ejer en ældre dieselbil samt opfylder de forskellige betingelser, så har du mulighed for at få udbetalt skrotpræmien. Disse er de forskellige betingelser, som du skal opfylde:

  1. Din bil skal være afmeldt i selve Motorregistret
  2. Din bil skal også være indleveret til en af de forskellige godkendte ophugningsvirksomheder. Ophugningsvirksomheden skal være godkendt af Miljøstyrelsen.
  3. Din bil må ikke blive eksporteret efterfølgende. Det betyder, at bilen ikke må indregistreret i et andet land. Efter bilen er blevet afmeldt i Motorregistret. Desuden må der ikke være opnået en godtgørelse af selve registreringsafgiften.

Du skal huske at afmelde din bil

Du har først ret til den skattefrie skrotpræmie på enten de 2.200 kroner eller de 5.000 kroner, når bilen er blevet afmeldt i Motorregistret.

Hvis du ikke selv har mulighed for at afmelde bilen, så kan du også vælge at tage kontakt til en autoophugger, der er godkendt samt har adgang til Motorregistret.

Hvis de har dette, så kan autoophuggeren også hjælpe med at afmelde din bil. Det er dog billigere selv at afmelde bilen end at få hjælp af en autoophugger. En autoophugger tager nemlig typisk et gebyr for at afmelde din bil. I gennemsnit koster det omkring 250 kroner hos en autoophugger, hvorimod det koster omkring 60 kroner, hvis du selv afmelder din bil hos SKAT.

Hvad sker der, hvis jeg afleverer min bil hos en ophugningsvirksomhed?

Hvis du vælger at aflevere din bil hos en ophugningsvirksomhed, så bliver der først og fremmest udstedt en skrotningsattest. Denne attest skal både underskrives af dig, hvis du er bilens ejer, samt af ophugningsvirksomheden. Find en autoophugger her.

Skrotningsattesten skal underskrives af den ejer, der er sidst registreret, hvis du skal have udbetalt skrotpræmien. Efter skrotningsattesten er underskrevet og udfyldt, så bliver attesten indsendt til ’Miljøordning for Biler’. Du vil herefter få udbetalt din skrotpræmie. Du kan tjekke om bilen er afmeldt på Nummerplade oplysniger

 

 

Seneste artikler