Inden du køber bil er det vigtigt du slår sælgers nummerplade op. Undgår overraskelser, når du køber bilen.

Undgå snyd med kilometertallet

Kilometertal – Undgå snyd med kilometertallet

Historien om nye bilejere, der har fundet ud af, at der er blevet snydt med bilens kilometertal, er ikke enestående. Der findes flere og flere tilfælde af disse oplevelser fra bilejere, der lige har købt en brugt bil fra en privatperson eller en forhandler. Det er ikke ulovligt at ændre på bilen kilometertal, så længe man husker at oplyse om dette ved salg af den brugte bil. Dog bliver dette ikke oplyst i langt de fleste tilfælde, hvorefter det så bliver ulovligt og herved kilometersnyd.

Hvorfor bliver der snydt med bilens kilometertal?

Snyd med bilens kilometertal sker, da forhandlere ved, at de kan sælge bilen for en højere pris, hvis kilometertallet nedjusteres. Det kan derfor ske, at du betaler mere for en bil, end hvad den rent faktisk er værd. Desuden kan du ende med at snyde den næste bilejer, hvis du sælger bilen videre, selvom du ikke er bevidst om, at der er begået kilometersnyd. Det kan derfor have flere konsekvenser for dig, hvis du køber en brugt bil, hvor dette er tilfældet. Derfor er det vigtigt, at du husker at være opmærksom på dette samt tage nogle specifikke forholdsregler, inden du vælger at købe en brugt bil.

Tag forholdsregler og sørg for at tjek kilometertallet

Inden du køber en brugt bil, så sørg for at tage alle former for forholdsregler og husk at tjek kilometertallet. Det er vigtigt, at du tjekker alt, hvad du kan, inden du køber og betaler for bilen.

Hos Nummerpladeoplysninger.dk har du eksempelvis mulighed for at tjekke den specifikke bils kilometertal. Når du skal tjekke dette, skal du sørge for at sammenholde det registrerede kilometertal fra de syn, der er bilens to seneste syn. Der vil nemlig blive registreret et kilometertal ved alle syn, hvorfor du kan tjekke, om tallet er steget, faldet eller på nogen måde blevet ændret indtil nu. Hvis kilometertallet slet ikke er steget, så er det her, at du skal være fornuftig og eventuelt finde en anden bil, da det kan tyde på, at der er begået kilometersnyd.

Desuden kan du gøre brug af disse tre tips for at finde ud af, om der er noget mærkværdigt ved bilens kilometertal, eller om det virker troværdigt nok.

  1. Først og fremmest skal du undersøge, hvor mange kilometer den pågældende bil har kørt ved sidste syn, og hvad kilometertallet nu står på, hvis du kigger i salgsannoncen eller i selve bilen.
  2. Husk altid at tjekke bilen for slid, da dette også kan være med til at bestemme, om kilometertallet virker reelt eller ej. Hvis bilen ikke har kørt særligt mange kilometer, men har en masse slid, så er det som regel fordi, at der er blevet ændret på kilometertallet.
  3. Hvad er bilens alder? Jo ældre bilen er, jo flere kilometer har den som regel kørt. Hvis det er en meget gammel bil, og den ikke har kørt særligt meget, så er det her, at dine alarmklokker skal begynde og ringe.

Det skal du vide om kilometertallet

Bilen kilometertal er det antal kilometer, som din bil har kørt. Dette kan du aflæse fra bilens kilometermåler. Du har mulighed for at finde en kilometermåler i alle biler lige meget, hvilken producent bilen er fra. Det er forskelligt om en bil er udstyret med en digital eller en analog kilometertæller, da dette som regel kommer an på bilens alder. I dag vil de fleste biler dog være udstyret med en digital kilometertæller.

Bilens kilometertal har meget at sige, når det kommer til bilens salgspris. Derfor er det vigtigt, at du undersøger om tallet er reelt eller ej, hvis du er på udkig efter at købe en brugt bil. Jo højere en bils kilometertal er, jo mere slid vil den som regel også have i forhold til biler med et lavere kilometertal. Derfor bør et højere kilometertal også nedsætte bilens salgspris, hvis kvalitet og pris skal hænge sammen.

Dog skal du altid være opmærksom på, at selve kilometertallet og bilens stand ikke altid fortæller, hvilken stand bilen er i. Selvom en bil har kørt mange kilometer, så kan den stadig være i rigtig god stand, hvis den tidligere ejer har passet godt på bilen. Derfor kan en bil, der ikke har kørt særlig mange kilometer, også være i dårlig stand, hvis den tidligere ejer ikke har passet godt på bilen.

Det betyder, at du blot skal bruge bilens kilometertal som en vejledning eller indikator på, hvilken stand bilen er i, da det ikke er altsigende omkring, hvordan bilen reelt har det. Alle biler skal nemlig vurderes individuelt uanset kilometertal.

 

 

Seneste indlæg