Inden du køber bil er det vigtigt du slår sælgers nummerplade op. Undgår overraskelser, når du køber bilen.

bil salg; bil auktion; sælg bilen online

Sælg bilen online

Spar tid og sælg bilen online

Lige siden år 2000 har du haft mulighed for at sælge din bil online via online bil auktioner som f.eks bilbasen.

Mange danskere foretrækker at sælge deres bil på denne måde, fordi de sparer tid på det. Men det er ikke den eneste grund. Mange forbrugere ender faktisk også med at få mere for deres bil, end hvad de havde forventet.

Sådan sælger du din bil via online bilauktioner

Hvis du ønsker at sælge din bil med hjælp fra en online bilauktion, så er det slet ikke så svært. Du skal blot gøre følgende:

  • Start med at tage billeder af din bil fra alle vinkler både udvendigt og indvendigt. Det er vigtigt, at du tager så mange billeder som muligt, da dette giver mulige købere en chance for at finde ud af, hvilken stand bilen er i, samt om det overhovedet er en bil for dem.
  • Sørg for, at du skriver alle bilens fejl ned, så en mulig køber bliver gjort opmærksom på disse.
  • Opret en profil på en online bilauktion. Du kan vælge mellem flere forskellige på internettet, hvorfor du skal finde den side, der passer bedst til dine behov. Det er i de fleste tilfælde gratis at oprette en profil.
  • Når du har oprettet en profil, så skal du starte med at uploade alle de billeder, som du har taget af bilen. Du skal herefter beskrive bilen så godt som muligt samt give en mindstepris. Dette kan blot være et forslag, hvorfor der sagtens kan komme bud, der er under din mindstepris.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du opretter din bil på en online bilauktion, så kan du også vælge at kontakte den specifikke side med alle dine spørgsmål. Her kan du altid få råd og vejledning, der kan hjælpe dig med at komme godt i gang. Hvis du eksempelvis ikke er helt sikker på, hvad du skal skrive i beskrivelsen, så kan det også være en fordel at få vejledning fra eksperter. Det er nemlig ikke sikkert, at du nødvendigvis kender til alle de detaljer, der er gode at få med.

Følg med via din computer

Når du har sat din bil på en online bilauktion, så bliver auktionen typisk sat i gang hurtigst muligt. Dette er typisk om formiddagen i en hverdag. Herefter har de forskellige forhandlere på siden mulighed for at byde på din bil i omkring 24 timer. Du har mulighed for at følge med i auktionen via din computer hele tiden, hvis du har lyst til dette.

Hvis bilen bliver solgt til din mindstepris eller over din mindstepris, så skal du betale et gebyr i de fleste tilfælde. Hvis den bliver solgt til under din mindstepris, så er det som regel gratis. Dette kan dog variere fra side til side, hvorfor det er vigtigt, at du tjekker dette, inden du går i gang med at sætte din bil på en online bilauktion.

Det skal du være opmærksom på

Når det kommer til at sælge din bil via en online bilauktion, så får du her nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på.

1.    Sørg for, at du får en idé om, hvad din bil er værd. Dette kan du gøre ved at besøge et par bilforhandlere, der giver dig en prisidé.
2.    Du kan også tjekke værdien af din bil via internettet på forskellige sider som f.eks bilbasen.dk.
3.    Sørg for, at du gør bilen rent alle vegne, så den er fin og præsentabel. Det er en fordel, at du gør dette, inden du tager billeder af den.
4.    Sørg for, at du skriver alle bilens fejl, mangler, samt hvilken stand bilen er i. Dette er vigtigt, når det kommer til beskrivelsen af bilen inde på selve auktionssiden.

Nu du har gjort disse 4 ting, så er du klar til at sætte din bil til salg på en online bilauktion. Held og lykke med salget!

Brug for et bil lån. Besøg Comparisonbanker.dk

Seneste indlæg