Inden du køber bil er det vigtigt du slår sælgers nummerplade op. Undgår overraskelser, når du køber bilen.

bil koeb

Køb af bil i Tyskland

Køb af bil i Tyskland

 

Hvis du køber en bil i Tyskland, så er der flere ting, som du skal være opmærksom på.Vi har derfor lavet en kort guide til, hvordan du kan købe en bil fra Tyskland uden at være i tvivl om noget. Du skal nemlig sikre dig, at alt er i orden med den bil, som du køber, før du vælger at betale for den.

Vær opmærksom på restgæld

Uanset om du køber en bil i Danmark eller en bil i Tyskland, så skal du være opmærksom på restgælden. Det er nemlig rigtig vigtigt at finde ud af, om den bil du køber, har en restgæld eller ej. Hvis der er en restgæld i bilen, som ikke er blevet indfriet af ejeren, så vil du nemlig overtage den resterende gæld. Hvis du køber en bil i Tyskland, så er det et krav, at du får registreringsattesten.

Vær opmærksom på bilens stand

Hvis bilen før har haft skader, så skal du helst vide dette. Det er derfor en god idé at tage en snak med ejeren for at finde ud af, hvilke problemer der førhen har været med bilen. Du kan altid forlange en eller anden form for dokumentation, så du herved kan være sikker på, hvor store skaderne har været samt, hvad der før har været galt med bilen.

Vær opmærksom på bilens kilometerstand

En anden ting, som du også skal være opmærksom på, er, at du skal vide mere om bilens kilometerstand. Dette kan du gøre ved at kigge i bilens servicebog. Find ud af, om bilens kilometerstand passer med den, der står i bilen. Det er nemlig ikke altid, at den passer, da nogle sælgere kan finde på at snyde med den.

Hvis kilometerstanden er meget højere, end hvad du får at vide, så er bilen jo mere værd, end hvis du vidste den rigtige kilometerstand. Hvis du føler, at der er noget galt, så er det vigtigt, at du følger din mavefornemmelse. Der er nemlig ikke nogle bestemte steder, som du kan tjekke kilometerstanden, hvis du køber en bil i Tyskland.

Sørg for at du prøvekører og gennemgår bilen inden køb

Inden du vælger at købe bilen, så sørg for, at den bliver gennemgået for alle de fejl og skader, der end måtte være. På den måde kan du få sælgeren til at reparere disse, før du vælger at købe den. Derudover er det en god idé, at du prøvekører bilen. På den måde kan du selv få en fornemmelse for, hvordan bilen er i brug.

Sørg for at du får alle dokumenter på bilen

Inden du kører væk med bilen, så skal du huske at få al den dokumentation, som du har brug for. Dette er eksempelvis registreringsattesten, der er meget vigtig. Det er nemlig dit bevis på, at det nu er dig, der ejer bilen. Desuden er det vigtigt, at du får fat i eventuelle dokumenter i forhold til reparationer m.m. samt et servicehæfte.

Få vejledning inden du køber, hvis du er i tvivl om noget

Hvis du er i tvivl om, hvordan du helt præcist bærer dig ad, når du skal købe en bil i Tyskland, så kan du altid få råd og vejledning flere steder i Danmark. Hvis du ikke lige kender nogle, du kan spørge, så tag og søg lidt rundt på internettet og se, om du ikke kan finde andre gode råd til, hvad du skal være opmærksom på. Men hvis du husker på disse gode råd, så er du i hvert fald godt klædt på til, at du kan komme i gang med at købe en bil i Tyskland.

 

Seneste indlæg