Inden du køber bil er det vigtigt du slår sælgers nummerplade op. Undgår overraskelser, når du køber bilen.

startkabler

Hvordan bruger man startkabler

Sådan giver du bilen starthjælp med startkabler

Når bilens batteri løber tør for strøm, så sker det som regel på det værst tænkelige tidspunkt. Hvis du ikke har tid til at lade batteriet op, så vil den hurtigste og nemmeste løsning typisk være starthjælp.

Men hvis din bil får starthjælp, så anbefales det dog, at du også kører i minimum 30 til 40 minutter førend, du kan være sikker på, at bilens batteri er opladet fuldt ud.

Er det muligt at skubbe min bil i gang, hvis jeg ikke kan starte den?

Den allernemmeste løsning er at skubbe din bil i gang. Hvis du finder nogle, der kan hjælpe dig i nærheden, så spørg dem, om de har mulighed for at hjælpe dig.

Det er dog kun en mulighed, hvis du ejer en benzinbil samt, hvis bilens batteri ikke er helt dødt.

Det er derfor ikke en mulighed at skubbe bilen i gang, hvis du ejer en dieselbil.

Hvis du vil prøve at skubbe din bil i gang, så skal du gøre det på følgende måde:

 1. Sæt bilen i andet gear
 2. Træd kobling i bund
 3. Gå i gang med at skubbe bilen
 4. Når bilen er kommet i gang, så drej tændingen og slip koblingen stille og roligt
 5. På samme tid skal du trykke en lille smule på speederen

Din bil burde nu været kommet i gang. Hvis din bil ikke allerede er i gang, så prøv at starte forfra, og se om det virker denne gang.

Du skal dog huske at være opmærksom på, hvad der foregår rundt omkring dig. Desuden er det også fordelagtigt, hvis du prøver på at skubbe din bil i gang, at gøre det på en bakke, der går nedad samt uden, at der kører alt for mange biler rundt om dig.

Hvis det ikke er muligt at skubbe bilen i gang, så anbefales det, at du gør brug af starthjælp med startkabler

Få starthjælp med startkabler

Hvis du ikke er ekspert, når det drejer sig om biler, så har du stadig mulighed for at gå i gang med starthjælp. Det er nemlig slet ikke så svært, når først du har fundet ud af lige præcis, hvad du skal gøre. Du skal ikke benytte andet end nogle startkabler samt adgang til en anden bil – det kan også blot være et andet batteri -, der har nok strøm til at kunne hjælpe dig med starthjælp.

Når du begiver dig ud i at give starthjælp med startkabler, så er det naturligvis vigtigt, at du tager nogle forbehold, da nogle mener, at det kan være en smule farligt, hvis du ikke gør det ordentligt. Sørg derfor for, at du har helt styr på, hvad du laver, før du begiver dig ud i det. Hvis du vil vide præcis, hvordan du skal gøre, så skal du læse med videre her.

 • Start med at sætte plus-klemmen fra startkablet (den røde) på batteriets pluspol. Det skal sættes på den bil, som har brug for starthjælp.
 • Nu skal du sætte den anden ende af selve kablet på pluspolen på bilbatteriet. Det skal sættes på den bil, der skal give dig strøm.
 • Herefter skal du tilslutte den ene klemme fra minus-kablet (det sorte) til minuspolen på det batteri, der kan tænde samt giver strøm.
 • Prøv at starte bilen, der skal give den anden bil strøm. Dette er en fordel, så du ikke oplever, at begge bilerne løber tør for strøm. Det er vigtigt, at der ikke er nogen, der rører de forskellige kabler m.m., når I går i gang med at tænde bilerne.
 • Nu kan du prøve at tænde bilen, der har et dødt batteri. Hvis du ikke kan tænde bilen, så vent i et stykke tid og prøv herefter igen. Bilen med det batteri, der virker, burde lade dit bilbatteri op, hvorfor det burde blive opladt, når du har ventet i lidt tid.
 • Begge biler burde herefter begge starte. Når dette er sket, så sørg for, at de står i tomgang i et stykke tid. Det kan være en fordel at gøre dette i omkring 10 til 15 minutter.
 • Pil herefter de forskellige kabler af igen – dog i den modsatte rækkefølge i forhold til, hvordan du puttede dem på.

Du burde nu være klar til at køre. Vær opmærksom på, at det er en god idé, at du kører en lang tur med din bil efter dette, så batteriet bliver opladt fuldt ud.

Seneste indlæg