Inden du køber bil er det vigtigt du slår sælgers nummerplade op. Undgår overraskelser, når du køber bilen.

Fordel at købe eller lease en bil nu

Derfor er det en fordel at købe eller lease en bil nu


Hvis du er på udkig efter en ny bil, så kan det være en fordel for dig at købe den inden det bliver den 1. april. På den måde har du nemlig mulighed for at spare flere tusinde kroner.

Køb ny bil inden den 1. april og spar penge

Er du interesseret i at købe eller lease en ny bil? Så skal du finde ud af, om det ikke er ved at være tid til blot at slå til. For hvis du køber en ny bil, inden det bliver den 1. april, så kan du spare penge. Dette er på grund af, at der kommer en ny målemetode ved navn WLTP, der får priserne til at stige i forhold til bilkøb. Men hvordan kan det så være? Det kan du finde svar på her i artiklen.

Bilafgifter bliver beregnet på den nye WLTP-norm

Bilkøb kommer til at stige fra og med den 1. april, da bilafgifterne skal beregnes på baggrund af den nye WLTP-norm for brændstofforbrug. Men hvorfor får det så prisen på biler til at stige? Det gør det, fordi biler på papiret herved vil se ud som om, at de kan køre kortere pr. liter i forhold til, hvad der var tilfældet før. Selvom flere eksperter dog siger, at det slet ikke er tilfældet.

Spar flere tusinde kroner inden april

Ifølge flere eksperter, så kan du i gennemsnit spare op til 6.500 kroner på at købe en ny bil nu i forhold til, hvis du venter med at købe den til efter april. Dog er der rent faktisk også mulighed for, at du kan ende med at spare endnu flere penge.

Eksperterne forklarer, at du rent faktisk kan spare mere end 20.000 kroner på bilmodeller såsom en Volkswagen Golf. FDM siger yderligere, at det især er de mindre biler, der kommer til at stige i pris i forhold til de større biler.

Selvom det er blevet beregnet, at det også vil være billigere at købe andre former for biler, så vil det samlet set bliver dyrere for danskerne at gå ud og investere i en ny bil.

Forhandlinger i gang mellem politikere og bilbranchen

Lige nu er det stadig en smule usikkert, da man endnu ikke er helt sikre på, hvad der kommer til at ske. Der er nemlig lige nu forhandlinger i gang mellem politikerne og bilbranchen, hvorfor det kan ende med, at selve omregningsfaktoren bliver forhøjet. Det betyder, at der ikke vil være lige så mange biler, der stiger i pris efter den 1. april. Fra starten af har politikerne haft et mål om ikke at gøre det dyrere at købe en ny bil, men det er stadig usikkert, hvad der kommer til at ske helt præcist. Det betyder ligeledes, at man stadig ikke er sikker på, hvad der kommer til at ske, når det kommer til leasing af biler.

Hvad betyder det for mig?

Men hvad betyder det så for mig? Ja det er nok et spørgsmål, som du stiller dig selv nu. Hvis du allerede nu ved, at du skal købe en ny bil og er sikker på, hvad for en du skal købe, så er det værd at tage ud til de forskellige forhandlere for at se, om prisen på den specifikke bil vil stige efter den 1. april eller ej. Hvis bilens pris vil stige, så kan det i hvert fald godt betale sig for dig at købe den, inden vi går ind i april måned. Find dit billån her

Seneste indlæg